Tack tal

Vårat hår blev grått, av året 2009 som gått
Några få starka minnen vi har kvar, men fotografier vi har flera
ryktena om oss, ja dom fortsätter cirkulera
Inte så konstigt med tanke på allt, ja vi har fan haft det riktigt ballt.
I strålande solsken på festival, eller i Herrljunga där det va grått och kallt
Massa har hänt och mer ska hända
Vem vet en oönskad bebis till 2010 kanske anlända?
Skämt åsido vi har redan vårt barn, en liten jävel som gillar att gå runt cool på stan
Aless och Birre vill tacka er alla, som i våra liv valt att stanna!

Kvinnokollektivet älskar med alla! 2010 vi ses snart.







































































































 

 
































Vi saknar



En del av Kvinnokollektivet befinner sig på Koh Tao just nu.
Susanne har varit där lite för länge och vi saknar henne, så nu vill vi att hon ska komma hem så vi kan kramas igen.

Gott Nytt År Vackra Kvinna!


Med kärlek,
Aless & de äldre kvinnorna i kollektivet

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel

Efter att jag fått i mig ca sju koppar te den senaste halvtimmen och tänkt en hel del, i väntan på bättre tider, har jag nu insett en sak. Jag börjar förstå mig själv när jag gång på gång upprepar mönster som jag följt slaviskt så länge jag kan minnas. Det sägs att man lär sig av sina misstag. Jag tror inte på det. Inte har jag blivit klokare i alla fall.

Idag har jag, mamma och lillesyrran lekt. Efter middagen började Emilia skrika, mamma tvingade ner henne på golvet och hällde några droppar vatten på henne. Jag uppfattade det som ett roligt straff så jag gjorde detsamma, fast mitt vapen var en hel kanna vatten. Emilia låg på golvet och skrattade, hostade på grund av vatten i lungorna, dyngsur av min humor. Jag göttade mig på att det var hon som fick torka upp efter mig också.
Sen lekte vi på hennes nya dansmatta. Eller Twister heter det kanske. Man slår två tärningar som avgör vart på mattan man ska placera händer och fötter. Tillslut trasslar man in sig själv och förlorar balansen. Men jag vann. Som den tävlingsinriktade människa jag är kunde jag inte låta syrran vinna, jag skulle bli förödmjukad. Efter min segergest blev jag anfallen av förloraren, hon brottade ner mig och jag blev liggandes, på mage, och kände mig besegrad. Så jag avslutade leken med ett hårt slag mot hennes axel. Då blev hon ledsen och låste in sig på sitt rum medans jag ännu en gång kände mig som en vinnare.
Storasystern i mig kommer fram och vi kan bråka hur mycket som helst, det är alltid jag som får sista ordet, och det glädjer mig - att vi kan ha en sådan relation ett tag till, innan hon blir stor nog att slå ner mig på riktigt.


God natt,
Alessandra

DET/HAR/SNACKATS/MYCKET/OM

Lindsay Lohan, om hennes bilder som kommer ut i Muse januarinummer 2010. Mycket snack om att bilden liknar den på Johnny Depp och Kate Moss för ca tio år sedan...
Och videon, jag tycker den är helt underbar. Hur kan folk hata på detta? Se själva så förstår ni vad jag menar.



/Aless



Mysterium och minnesluckor

God dag.
Vill helst skriva god morgon då jag skämmt bort mig med en sovmorgon de luxe idag. Inte för att jag precis vaknat men ändå.
Sitter fortfarande i min pyjamas och har endast haft kaffe och en o en annan After Eight på dagens meny.
Äckligt, men ändå lite trevligt kan jag tycka.

Huset jag befinner mig i är iskallt då ingen satt igång brasorna för dagen. Så här sitter jag med sot i ansikte och på fingrarna, efter att ha huggit ved och eldat i snart en timme. Känner mig som en vilde när jag kollar mig i spegeln. Har typ lust att tugga på en köttklubba med mina bara händer.
Men så fort mobilen ringer väcks jag ur min skoggshuggar-koma och inser att det är 2009 vi lever i. Inser att man kan blogga och kolla sin facebook. Samt prata med omvärlden.

Här ute i ingemansland finns det gott om saker att göra. Livet är dock jävligt enkelt. Testade även på Brorsans restaurang härom kvällen, inne i Tierp centrum.
Det var en upplevelse jag dock inte minns så mycket av. Men med hjälp av bilder från min kamera, så såg det ut som vi hade det väldigt trevligt.

Nu kom Melody och sa att jag måste komma. Barnen har tydligen ett riktigt mysterium som ska lösas. Dom behöver tydligen med sig mat, vart dom nu ska.

Vi hörs
Birre






































Big Big C

......och dom ropar baby. Dom skriker baby. Dom sjunger baby.

Jag vet inte om jag förtjänar den här kylen, åtta minus med öppen skinnjacka är ingen hit måste jag säga. Men jag går ingenstans utan skinnisen, alltid uppvikta ärmar också, och inga handskar. Bravo Aless, vad fan tänkte du med egentligen? Jag tror också på en till himmel förresten, det är lite min nya livsfilosofi + boken jag fick i julklapp.

Har strosat runt i Farsta Centrum (läs Carlings). Gått och spanat på denna långa, smala man.
Alltså....för ett halvår sedan var det en väldigt attraktiv man som föreslog att jag skulle lämna in mitt CV. CV tänkte jag, varför då? Att jobba med dom snyggaste männen i stan tackar man väll inte nej till? Eller? Man kanske får någon slags panikångest varje morgon och tänker att man-inte-har-någoting-att-sätta-på-sig, som i vanlig ordning då, men lite extra pga männen.
Snygga Pappor På Stan har också visat sig. Oh God I love you guys.

Nog om kyla och män. Jag behöver en varm manskropp. (Birre kom hem!)

Jag ska trycka i mig ett kilo nötter nu, plus lite julskinka, som om man inte fått nog av all denna mat man tryckt i sig dom senaste dagarna... Jag går ständigt runt hungrig. Suck.

Bara på tal om saker, bara,
Aless

Bättre sent än senare!

Förra helgen gick i whiskey och jägerns tecken. Med mycket fint barndomshäng, nostalgisk musik och tunnbrödsrulle till middag. Vi festade som om det vore 1999. Ja, för då var jag 15år.
Aless trodde inte mig när jag berättade att jag reppade "string trosan a la Aaliyah " högt uppdragna, ovanför mina då lite större byxor. Vi kan nog säga baggy. Jag gick igenom hela nostalgi registret. Vad jag minns.
OBS! När jag var 15 år var Aless bara 9 år. Bara det e heeelt sjukt. Idag är vi ju liksom lika gamla.

Men mamma visa. Mamma lärde.
/Birre













Monty feat. Lorentz - En till himmel



Åh pop, jag älskar pop!
Det är en sån trall-vänlig låt att det blir svårt att inte studsa med. Och Lorentz är så fin i sina änglavingar. 
La La La La La La.

- Baby Aless

Hyvää Joulua

Årets jul är så gott som avklarad och jag kan äntligen dra en lättnads suck.
Den har varit så äckligt bra, att jag nästan mår illa av att behöva säga... att det var trevligt.

Det trodde jag inte! Hah.
Nu ska jag ta en cigg och umgås med folket.

/Birre







































































Juleaftoné

Jag ser att alla har bytt facebook-status till "GOD JUL PÅ ER" och "JULMYS". Jag vill dö. Har sån jul-ångest. Jag har i och för sig ångest för alla högtider, det är så krystat alltihopa. Det tas massa bilder när släkt kramar om varandra, höjer glaset mot kameran och drar till med årets jävla smil. Jag säger inte att vi i släkten hatar varandra, men så jävla mycket älskar vi inte varandra heller. Norrland vs Stockholm. Ni känner ju själva stämningen. Sant eller falskt?

Just nu sitter jag och dricker äppeljuice som tröst för att jag inte dricker glögg. För det gör resten av folket här - dricker glögg - klockan som inte ens har slagit elva.. Fint som satan är det här hemma också. Mamma gick loss på julpyntet i år igen, och kommer fortsätta med det tills hon blir 79år gammal sa hon, sen ska visst vi barn ta över. Vi får se hur det blir med den saken...
Satte på Glasvegas imorse för att komma in i stämningen. Slog med armarna i luften som om jag spelade trummor, sjöng/skrek högt och hoppade runt. Mamma stängde av musiken varannan minut och sa att jag måste sänka, det är jul nu, frid och fröjd vill vi ha.


Mitt glas är tomt nu. Ska våga mig in i köket, fylla på med äppeljuice och kolla så inte mormor sitter och sover på stolen. Det har hänt. Och om tomten kommer hit nitar jag honom. Det har också hänt.


God Jul, Feliz Navidad, Feliz Natal, Boas Festas, Feliz Ano Novo, Buon Natale, Hyvää Joulua
/Aless


Missa inte



/Birre

Jemima sa "ingen stress", jag sa "okej" och svepte

För någon kväll sedan försökte jag mig på att dricka alkohol. Jag spydde efter en grogg, en väldigt svag sådan till och med. Förstår inte vad det är med mig, min kropp reagerar jätte starkt på alkohol och annat skräp. Det är väll därför, för att det är dåligt skräp. Borde jag kanske tacka mig själv, tackla känslan att vara oren, tacksamheten är långt borta. Aldrig nöjd-fenomenet känner vi till. En typisk människa i sina bästa dagar, men aldrig nöjd, aldrig någonsin. Man har aldrig allt förrän man har allting, och allting kan man aldrig få, alltså förblir man Aldrig Nöjd..

Ursäkta mig. Jag har inte druckit mitt kaffe än.

Aless









Halv sju

.........det är fortfarande likadant.
Jag måste nog gå och lägga mig snart.
Aless

Alltså............

..............direkt från studion till ett horhus.
Jag ser folk som knullar varandra.
Mmvh Aless

Klockan är 15:03

Sitter och lyssnar på musik. Och tänker.
Jag säger inte så mycket nu för tiden. Jag tänker mest.
Jätte konstigt.

Igår fotograferade vi det svarta vattnet mot den vita snön.
Mörkret i skogen.
Fan vad vackert det är!

Nu sitter jag och tänker igen utan att veta vad jag skriver....


Igår skrev jag non-stop i två timmar. Ritade gubbar som symboliserade mina vänner. Som en serie, utan pratbubblor. Bara text och bild. Skrev ut en hel anteckningsbok med min fula handstil. Tänker aldrig läsa vad jag skrivit. Man ska inte göra det. Man ska bara låta det vara.


Kommer tillbaka när jag tänkt klart,
Aless

Peace Love & Fuck You


Lite mer






























Sara fattade temat. Tack för bilderna. Puss!


Alessdj.

Åh.

Här hade man inte druckit kaffe på flera dagar, gav sig på att koka lite och vad hände?! Kaffefiltret vek sig tydligen under själva processen och ut kom något, ljusbrunt. Nästintill genomskinligt. Gick inte ens att kalla kaffe.
Lille fide!
Hällde ut sörjan och började om.
Vatten.
Nytt filter.
Kaffe.
Kaffe??
Fanns kaffe till en halv kopp kvar. Som jag dricker nu.
Smuttar på det som om det vore något dyrbart, jag aldrig kommer få uppleva igen. Vägrar typ svälja då det smakar så gott.
Igår gjorde jag även något väldigt olikt mig. Jag bakade lussebullar!
Jag hade t.om en outfit. Ett förkläde, ett rött, med julmotiv på som var min morsmors gamla. Jag lät också Melody vara med och baka. Kunde lika gärna ställt en öppen påse vetemjöl framför en maxad fläkt.
Jag satte t.om på en julskiva. Bamses julskiva. Och sjöng med! Samt lät mig fotograferas mitt i detta skeva sinnestillstånd.
Idag skäms jag. Samt tröstäter på lussebullarna från igår.
Tur att det bara är jul en gång om året. Även om jag tycker att även det är lite för mycket.
Birre

Klubb Cookie Jar 12/12


Sen drog några vidare och titta på det här..

P3 Guld inspelning

Hittade bilder från veckans inpelning.


















Bilderna är från Sara.


Hej så länge,
Alessandra


Jaja

Om jag trodde det fanns en Gud skulle jag be honom om styrka just nu...
Amen,
Alessandra

Med mina 15% borde jag kunna detta

Soy malo en español, pero le doy una oportunidad...
Hoy he trabajado. Intensiva. Creo que es muy divertido hacerlo en la lluvia. Así es como yo trabajo.
Le he dejado un par de claves que debo regresar. Rápido como el leopardo.
Voy a enviar un correo electrónico, y luego el sábado es mi.
Si decidimos la fecha en la niebla?

Abrazos y besos,
Aless

obs obs obs obs obs obs obs


Kl.19:30

Fortsättning från förra inlägget.

Sanna ringde och sa att hon hade åkt fast. Skrivit uppgifter med vänster hand så det såg cp ut, enligt henne. Och säkert enligt kontrollanterna också. Men vem fan bryr sig? Inte jag i alla fall.
Imorgon ska vi på bio tillsammans, efter allt jobb och slit.
Mötet gick bra idag. Jag gillar Tobias. Kakan också. Och han fina mannen från Konstfack, han är inte alltför konstig, bara konstigt snygg. Bara positiva vibbar.
Snart är det fredags mys osv....................


Aless

Kl.13:00

Sanna ringer och babblar på om bröst och möten och om vår spelning. Jag ligger och läser om Nikki Sixx och hör inte riktigt vad hon säger. Några minuter in i samtalet skriker hon fitta och säger att det är kontrollanter på tunnelbanan och att hon åker ful-åk.
Samtalet bröts mellan Gullmarsplan och Skanstull. Nu så här femton minuter senare inser jag att hon åkt fast och blir tvungen till att böta ca fjortonhundra kronor i böter. Pga dom där SL-fittorna. Inte roligt i dessa juletider. Inte roligt alls.

Jag ringer Sanna.
Hon svarar inte.
Jag tror hon är ledsen.
Ska bege mig in mot söder och trösta henne med en varm fuskpäls-kram och en kopp kaffe. På Kaffe Bar. Innan jag åker vidare på möten.

Tänka sig. En sådan dag.


Jag har fått nya zuuuper snygga kängor för övrigt.

Aless

Aless tolkar dagen



Med stjärtliga hälsningar,
Er Aless

RSS 2.0